Om våra utbildningar.

På LSS-Partner är vi måna om att du utvecklar din kompetens. Vi ger själva ett antal kurser som inriktar sig på att ge dig den kunskap du behöver för att vara en bra personlig assistent. För dig som är arbetsledare har vi dessutom ytterligare utbildningar med inriktning på ledarrollen.

Om du som personlig assistent vet precis vad som är dina rättigheter eller skyldigheter i alla situationer, är det betydligt enklare att agera. Att inte veta, är en stressfaktor. Och så långt det är möjligt vill vi eliminera den. Det är vår grundinställning.

Vårens utbildningar 2022

 • Stresshantering

    19 Maj

  Torsdagen den 19 maj 2022

  En kurs för dig som vill lära dig om stress. Du får som deltagare, lära dig vad stress är. Vi diskuterar vanliga faktorer, så kallade stressorer, som ofta utlöser ett tillstånd av stress.

  Vi lyfter också fram vanliga stressrelaterade reaktioner och du får som deltagare chans att lära dig praktiska övningar i ett

  förebyggande syfte.

  Kursledare:     Gudrun Fogelberg-Varga, Leg. Sjukgymnast

   

  Läs mer om kursen (PDF)

   

  Detta är en kurs som kommer att vara över Teams

  Plats och tid

  Detta är en kurs som kommer att vara över Teams

  kursmaterial ingår.

  Adress: LSS-Partner AB [Personlig Assistans], Järnbrotts Prästväg, Västra Frölunda, Sverige

  • Datum: 2022-05-19
   Tid: 09:00 - 16:30
 • Ergonomisk förflyttning

    31 Maj

  Tisdagen den 31 Maj 2022

  Det är lätt att göra fel vid lyft och vändningar. Att lyfta rätt är viktigt! Utför du förflyttningar i ditt arbete är det viktigt att du genomför dem på ett korrekt ergonomiskt sätt för att inte råka ut för en arbetsskada nu eller längre fram i tiden.

  Under den här utbildningen lär du dig grundprinciper för förflyttning och arbetsställningar som du kan ha nytta av i ditt fortsatta arbete.

  Föreläsare: Birgitta Cederberg, Ergomera

  Läs mer om Ergonomisk förflyttning (PDF)

  Plats och tid

  Fika, lunch och kursmaterial ingår.

  Adress: Modern Arbetsteknik 3J AB, Bergfotsgatan, Mölndal, Sverige

  • Datum: 2022-05-31
   Tid: 08:00 - 16:00
 • Basutbildning 1 Juni 2022

    1 Juni

  Onsdag 1 Juni 2022

  Basutbildningen är en obligatorisk introduktionsutbildning för alla personliga assistenter som arbetar på LSS-Partner, men är även lämplig för dig som har varit anställd under en längre tid. Vi kommer gå igenom LSS-lagen och dess innebörd, hur rollfördelningen ser ut och vilka rättigheter och skyldigheter du har som anställd enligt t.ex. LSS och SFB såsom tystnadsplikt och rapporteringsskyldighet. Vi går även igenom en del praktiska saker som t.ex. hur du fyller i de olika blanketterna och hur du går tillväga om du skulle bli sjuk. .

  Föreläsare: Personal från LSS-Partner

  Läs mer om Basutbildningen (PDF)

  Plats och tid

  Fika, lunch och kursmaterial ingår.

  Adress: Järnbrotts Prästväg 2, Frölunda, Västra Frölunda, Sverige

  • Datum: 2022-06-01
   Tid: 09:00 - 15:00

Anmälan

Anmäl dig till våra kurser genom att ringa eller mejla.

 

Mejla till:
kurs@lss.se

Ring till:
031-68 94 90

När du anmäler dig vill vi veta:

 • vilken utbildning
 • vilket datum
 • ditt namn och dina kontaktuppgifter
 • eventuell specialkost

Föreläsare på utbildningarna

Birgitta Cederberg

Ergomera

Birgitta är legitimerad sjukgymnast och har varit verksam i ca: 20 år. Hon driver Ergomera sen år 2005, som arbetar med utbildningar i ergonomi och förflyttning inom personlig assistans.

Lilly Key

Intressegruppen för assistansberättigade, IfA

Lilly är personal- och utbildningsansvarig på IfA sedan 2012. Lilly kommer närmast från Kooperativet Lila där hon arbetat som personal- och löneansvarig sedan 1996. Men ända sen 1997 har Lilly haft uppdrag via IfA i form av enskilda konsultuppdrag och utbildningar mm.

Daniel Wahlberg

Novectra AB

Daniel är utbildad ekonom och har sedan många år tillbaka varit representant i Koncernledningen för en företagsgrupp samt varit ekonomichef i densamma. Daniel har också under samma period arbetat med utbildning åt IfA (Intressegruppen för assistansberättigade)

Gudrun Fogelberg-Varga

Göteborgs Rehab Center

Gudrun är sjukgymnast och har varit verksam i ca: 20 år. Sedan 1996 är hon grundare och delägare av Göteborgs Rehab Center. Gudrun har lång erfarenhet av både behandling samt förebyggande arbete gällande belastningsrelaterade och stressrelaterade besvär.

Personal från
Räddningstjänsten Storgöteborg

Instruktörerna har lång erfarenhet och unik kunskap från räddningstjänst och ambulanssjukvård.

Anna Barsk Holmbom

ABH Utbildning och Rådgivning

Anna arbetat med assistansfrågor sedan 1989. Hon har stor erfarenhet av personlig assistans ur flera olika perspektiv. Hon arbetar sen 2012 som konsult på sitt egna företag ABH Utbildning och Rådgivning. Innan dess arbetade hon som verksamhetsansvarig på IfA i 18 år.

Ing-Marie Magnusson

IMG Konsult

Ing-Marie är Fritidsledare med handikapp och friskvård som profil. Hon är verksam som Psykosyntesterapeut, handledare, utbildar och föreläser om empatisk kommunikation (NVC Non Violent Communication), konflikthantering samt personlig utveckling.