Vad gör en personlig assistent?

Att vara personlig assistent innebär att man assisterar en person i vardagen. Syftet är att den assistansberättigade ska kunna leva ett liv som alla andra. Assistentens roll är att ersätta de funktioner som är nedsatta eller saknas hos den assistansberättigade. I vissa fall är du den assistansberättigades förlängda arm, i andra fall assisterar du den assistansberättigade med att ta initiativ till olika aktiviteter.

Vad är bra assistans?

Att vara personlig assistent handlar inte bara att hjälpa till med praktiska göromål. Hur en dag ser ut är helt beroende på den individuella livssituationen. Det krävs stor lyhördhet för assistansberättigades behov och livssituation. Att personkemin stämmer mellan assistent och brukare är också extremt viktigt. Bra assistans är alltid baserad på ömsesidigt hänsynstagande.

Ditt uppdrag.

Det är viktigt att ha samsyn på hur assistenten ska förhålla sig i olika situationer. Eftersom assistentens roll kan variera blir allting enklare om det är tydligt vad som förväntas av dig i de olika uppdragen Syftet är att förbättra den assistansberättigades möjligheter att leva och delta i samhället, att villkoren ska vara samma som för personer utan funktionsnedsättning.
 

Att jobba hos oss

Vårt mål är att våra kunder ska få den bästa personliga assistans de någonsin haft. För att kunna uppnå det, behöver vi också ha de bästa personliga assistenterna. Och för att kunna behålla alla duktiga assistenter, så måste vi som arbetsgivare agera på ett korrekt sätt och visa att vi uppskattar er.

Ordning, reda och utbildning.

Hos oss vill vi ha ordning och reda på verksamheten. Inte minst för din skull. Det är lättare att göra ett bra jobb när arbetsvillkor och scheman är glasklara.

Vi är medlemmar i arbetsgivarorganisationen KFO och följer det kollektivavtal som finns mellan KFO och Kommunal. För din del betyder det trygghet din anställning. Till exempel är sjuklön och uppsägningstider reglerade, precis som semester och försäkringar.

Vi satsar också på din utveckling. Ska vi ha de bästa personliga assistenterna, behöver vi hela tiden fylla på med ny kunskap. Det ser vi till att du får hos oss.

Människor är faktiskt människor.

När folk frågar oss hur vi är, brukar vi säga att vi är ett familjeföretag – ingen storkoncern, inget riskkapitalbolag. Med det menar vi att hela anledningen till att vi startade var att vi inte fann något assistansföretag som utgick ifrån den assistansberättigades villkor. Det ville vi ändra på.

Ett familjeföretag. Inte en koncern.

Vi vet av egen erfarenhet hur en stelbent struktur och hiearki kan göra både assistenter och kunder tokiga. Vi kommer aldrig att bli så stora att vi inte kan namnen på alla våra kunder. Det handlar om mänsklighet. Vi tror på att en sådan verksamhet som vår, där man kommer folk så nära inpå livet och betyder så mycket för individen, då fungerar det inte med en stordriftsfilosofi. Då faller saker mellan stolarna. Små, men betydelsefulla saker försvinner i ett byråkratiskt system.

Det händer inte hos oss.

Vi är måna om varandra och våra kunder. Vi startade som ett litet familjeföretag och det tankesättet har vi med oss fortfarande. Visst har vi blivit lite större än förr, men vi har fortfarande med oss de värderingar som är typiska för ett familjeföretag. Det är vi väldigt stolta över. Och därför kommer vi aldrig att ändra på det.

Före du blir anställd.

Innan man blir en personlig assistent på LSS-Partner tar vi referenser och gör personliga intervjuer. Ska man jobba med minderåriga kräver vi också ett utdrag ur polisens belastningsregister. Det är ett led i arbetet att säkerställa kvalitet och trygghet för alla parter.

Vill du jobba som personlig assistent?

Vi letar ständigt efter dig som är en bra personlig assistent eller som har talang att bli det. Skicka gärna en intresseanmälan till oss. Berätta gärna vem du är, vad du har för utbildning och erfarenheter och varför du vill vara personlig assistent. Skicka intresseanmälan till jobb@lss.se

Kurser och utbildningar.

Utveckling och kompetensutveckling är något som ligger oss på LSS-Partner väldigt varmt om hjärtat. Som medarbetare hos oss har du tillgång till en lång rad kurser och utbildningar som gör att du både kan bli bredare och djupare i ditt arbete. Självklart är alla kurser avgiftsfria för dig som LSS-Partneranställd och vi vill gärna att du går alla kurser på programmet.

Läs mer om våra kurser och utbildningar här ->