Referenser


Anna-Karin Johansson

ANNA-KARIN JOHANSSON — uppdragsgivare

Vad fick dig att välja just LSS-Partner?

– Jag valde LSS-Partner för att jag ville ha en assistanssamordnare som har stor kännedom om hur det är att leva med ett rörelsehinder och vara i behov av personlig assistans. Jag kände till att LSS-Partner var ett familjeföretag som grundats av en familjemedlem som hade ett eget rörelsehinder och ett behov av personlig assistans.

Vad tycker du gör LSS-Partner unika till skillnad från andra i samma bransch?
– Jag känner mig alltid trygg med att vara kund på LSS-Partner där jag bemöts av trevlig och kompetent personal. LSS-Partner är en assistansanordnare som har en bred kompetens både administrativt och praktiskt vad gäller min egen assistans. Du vet till vem du ska vända dig till i olika ärenden. Tycker också att det är en enorm trygghet att de har jour dygnet runt om något skulle hända.

Jag känner mig alltid trygg med att vara kund på LSS-Partner där jag bemöts av trevlig och kompetent personal.

Vad tycker du om LSS-Partners kursutbud?
– LSS-Partner har ett bra utbud med intressanta och lärorika kurser där jag som assistansberättigad kan lära mig mer om regler som gäller när man har personliga assistenter samt tillges aktuell information om vad som händer inom assistansreformen. Tycker också att det är bra att de erbjuder flera utbildningar till mina assistenter och att de har en obligatorisk basutbildning.

Vad är bra assistans för dig?
– Att jag har möjligheten att välja vem som jag vill ska utföra min assistans och att jag får hjälp med att utföra de sysslor jag inte klarar av att utföra själv. Att ha personlig assistans innebär att jag kan leva ett självständigt och obegränsat liv. Det är skönt att ha LSS-Partner som anordnare för jag känner mig trygg att de hjälper mig med t.ex. rekrytering och övriga administrativa uppgifter.

Kristina-Kindberg_sv_r

KRISTINA KINDBERG — uppdragsgivare

Vad fick dig att välja just LSS-Partner?

– Det var år 2000, så det är ganska länge sedan. Jag hade anlitat ett annat privat företag som hade pratat över mitt huvud om man säger så, så jag bestämde mig för att byta. Då var det flera bekanta till mig som rekommenderade LSS-Partner. Sen valde jag dem mycket tack vare grundaren Ants. Han finns ju inte längre, men han var en väldigt kunnig och insatt person. Det är bra med ett företag som är genuint insatta i frågan.

De hjälper mig med schemaläggning, så jag kan fokusera på mitt liv.

Hur såg processen ut efter att du valt LSS-Partner?
– Efter att ha blivit personligt rekommenderad fick jag träffa dem. Vi hade möten om bland annat hur jag ville att min assistans skulle se ut. Jag vill leva mitt liv och inte sitta med en massa schemastrul när jag exempelvis behöver en vikarie. Så de hjälper mig bland annat med schemaläggning och jag kan koncentrera mig på att leva mitt liv, och det är så jag vill ha det.
Vad tycker du gör LSS-Partner unika till skillnad från andra i samma bransch?
– Nu har jag ju inte testat så många, men LSS-Partner är ett förhållandevis litet familjeföretag. Det är just det jag gillar, att dom inte är så stora och de är lätta att få kontakt med. Sedan bor jag inte så långt bort rent geografiskt.

Vad är bra assistans för dig?
– Bra assistans för mig är att jag ska få mitt liv att fungera så som jag vill ha det. Assistanssamordnaren vet vad jag vill ha för typ av hjälp, så LSS-Partner tilldelar mig en assistent som uppfyller de krav och har de egenskaper jag behöver.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
– En vanlig dag går jag oftast upp klockan 06:00, gör iordning mig för att åka till jobbet och få iväg min familj. Min assistent är med mig hela tiden under dagen. Om jag planerar att gå ut på restaurang en kväll med min familj så behöver jag bara berätta det för min ssistent. Då vet hon t ex att jag vill klä upp mig. Min assistent får anpassa sig till min vardag helt enkelt.